30

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στο Λαγονήσι, εγκατέλειψαν τα Καλύβια πολλοί κάτοικοι. Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στον Υμηττό, στα όρια των δήμων Χολαργού και Παπάγου. Οι δήμαρχοι της περιοχής μιλούν ευθέως για εμπρησμό.

Περίπου στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θέση Πέτα Μαρκοπούλου και μέχρι το βράδυ εξαπλώθηκε στο τρίγωνο Κερατέα- Καλύβια- Ανάβυσσος.  Η μονή της Αγίας Σκέπης, η οποία εκκενώθηκε, παραδόθηκε στις φλόγες.

Τα ξημερώματα της Κυριακής η φωτιά βρίσκεται έξω από τα Καλύβια, όπου έχει κάψει τα πρώτα σπίτια.  Το μέτωπο έχει μήκος γύρω στα 12 χλμ. Νωρίτερα η πυρκαγιά κινήθηκε προς το Λαγονήσι, όπου κάηκαν τουλάχιστον τρία σπίτα, αλλά και μέσα στο Ανω Λαγονήσι. Τουλάχιστον δύο άτομα υπέστησαν εγκαύματα.

Το μεσημέρι φωτιά εκδηλώθηκε στον Υμηττό, στα όρια των δήμων Χολαργού και Παπάγου, και λόγω των ισχυρών ανέμων κατευθύνθηκε προς την Καισαριανή.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας εκκένωσαν το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το οποίο τελικά γλίτωσε από τις φλόγες.

Στην περιοχή του Παπάγου έπιασε φωτιά μια τριώροφη πολυκατοικία και ένα ακόμα σπίτι, ωστόσο, δεν υπήρξε φόβος για τους ενοίκους.

Περίπου τρεις ώρες αργότερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά. 

Λόγω της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφ.Κατεχάκη.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Πεντέλη, ενώ στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής ένα μικρό μέτωπο τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ