Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών

Αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών

Αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 16 Σεπτεμβρίου. Τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου.

28

Με τη σύγκληση του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου, στις 12 το μεσημέρι, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της Βουλής, το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίαςκαι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε εκτενή δημόσια δήλωση.

Αμέσως μετά θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ενώ θα ακολουθήσει δήλωση και της γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα.

Το ιστορικό της απόφασης

Η συνάντηση Καραμανλή – Παπούλια ορίστηκε με τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. της Πέμπτης. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται τέλος σε μία μακρά περίοδο εκλογολογίας και εικασιών για την ημερομηνία των εκλογών.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, με σοβαρότητα και σιγουριά, απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες, που είναι ο υπέρτατος κριτής της Δημοκρατίας και τους καλεί να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους, δίνοντας ισχυρή εντολή για μια νέα τετραετία».

«Ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, στην κρίσιμη μάχη που ακολουθεί θα αντιπαρατεθούμε με το έργο μας, με ηπιότητα και επιχειρήματα, μακριά από οξύτητες του παρελθόντος, με αυτοκριτική και πάνω από όλα με ειλικρίνεια», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος, προσθέτοντας πως ο λαός συγκρίνει και κρίνει και καλείται να επιλέξει ανάμεσα «σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, πισωγυρίσματα και περιπέτειες από την ανακόλουθη πολιτική του ΠΑΣΟΚ».

Νωρίτερα την Πέμπτη, υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην πρόοδο της οικονομίας, κατέληξε: «Για να συνεχιστεί η καλή πορεία, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και άλλοι υπουργοί εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου. «Θα τα μάθετε όλα» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση για το αν οι εκλογές θα γίνουν στις 16 ή τις 23 Σεπτεμβρίου. Τα θέματα των εκλογών είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρωθυπουργού, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα. Καθημερινά συνεδριάζει η Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογών, ενώ την Κυριακή θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος προκειμένου να εγκρίνει τους εκλογικούς συνδυασμούς του Κινήματος, ενώ θα αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει εκλογές από τις 2 Φεβρουαρίου και πρόσθεσε πως «για το ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές είναι μια διαφανής ανάγκη στο σύνολο των θεμάτων που αφορούν τον Έλληνα πολίτη. Για την ΝΔ, οι εκλογές είναι ένα παιχνίδι συγκάλυψης των αδιεξόδων της».

«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι συνέπεια ή όχι στη συνέχιση των λεγομένων μεταρρυθμίσεων, όπως υποστήριξε ο Θ.Ρουσσόπουλος. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να τιμωρηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που οι μεταρρυθμίσεις τους υπηρετούν το κεφάλαιο σε βάρος του λαού», εκτιμά το ΚΚΕ , προσθέτοντας πως «η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και όπλο στα χέρια του λαού για τα χειρότερα που έρχονται,είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ».

* O γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, δήλωσε ότι το κόμμα «είναι έτοιμο» για τις εκλογές. «Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία», επεσήμανε ο κ. Ζαγορίτης, «είναι να προχωρήσει ο τόπος, να κάνουμε μία προεκλογική εκστρατεία σε τόνους ήπιους, σε τόνους μετριοπαθείς, ν’ αποφύγουμε την πόλωση και την οξύτητα. Γιατί η πόλωση και η οξύτητα μόνο κακό κάνουν στη χώρα, όπως και η μακρά προεκλογική περίοδος που κάνει κακό στην οικονομία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024