28

Στην εντατική με πολλαπλά αιματώματα στο κεφάλι εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 24χρονος αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια το βράδυ της Παρασκευής από αγνώστους στο Ελληνικό, όπου πραγματοποιούνταν συναυλία.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες έχει κάνει περίπου 20 προσαγωγές πολιτών από τις περιοχές Αργυρούπολης και Εξαρχείων. Δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση από την Αστυνομία.

Η επίθεση εις βάρος του αστυνομικού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσποσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ κατήγγειλε «τις ανεξέλεγκτες, ύπουλες και σκοταδιστικές δυνάμεις που έχουν επιλέξει να επιβεβαιώσουν την άθλια ύπαρξή τους, με εγκλήματα κατά της ζωής και της ιδιοκτησίας, με θρασύτατες δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών και πολιτών, με μια ενορχηστρωμένη εν τέλει επιχείρηση βίας».

Η ΠΟΑΣΥ υπενθύμισε ότι το Μάρτιο του 2007 προχώρησε σε διάβημα προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι τραυματισμένοι αστυνομικοί ήταν πλέον εκατοντάδες. Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι η βία κατά των αστυνομικών, στρέφεται κατά των πολιτών και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα για την αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Ο αστυνομικός, ηλικίας 24 ετών, φέρει βαριές κακώσεις στο κεφάλι, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε δεύτερος αστυνομικός, ηλικίας 35 ετών, επίσης νοσηλευόμενος, φέρει ρωγμώδη κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ