93

Τα πρώτα 13, από τα συνολικά 43, καταστήματα πώλησης κρεάτων, που θα αναμορφωθούν και θα εκσυγχρονίσουν την Κεντρική Αγορά του Ρέντη, εγκαινιάστηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό Ανάπτυξης Δ.Σιούφα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Μπασιάκο.

Ο Δ.Σιούφας ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να αρχίσουν να λειτουργούν ακόμα 12 καταστήματα, ενώ τα κονδύλια για την αναμόρφωση των υπόλοίπων 18 καταστημάτων σχεδιάζεται να συγκεντρωθούν από προγράμματα του Δ’ ΚΠΣ.

Υπενθύμισε ακόμα ότι το σύνολο του έργου θα κοστίσει 35 εκατ. ευρώ, ενώ ανήγγειλε ότι θα ανακαινιστεί και η Κεντρική Λαχαναγορά. Επίσης γνωστοποίησε την σκέψη που υπάρχει και για την οποία καταβάλλονται προσπάθειες να υλοποιηθεί, σχετικά με τη δημιουργία Πάρκου Τροφίμων σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκος τόνισε ότι μέχρι το 2002 δεν είχε γίνει τίποτα για να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς και πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση του έργου θα συμπληρώσει την εικόνα του προσώπου μιας πολιτισμένης χώρας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Παπαθανασίου σχολίασε ότι με την ολοκλήρωση των δράσεων που ήδη προωθούνται με ταχείς ρυθμούς οι επιχειρήσεις που θα λειτουργούν στην αγορά του Ρέντη στο μέλλον θα διοχετεύουν στην αγορά συσκευασμένα προϊόντα εφοδιασμένα με σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων HACCP.

Ο νομάρχης Πειραιά κ. Ι. Μίχας ανέφερε ότι σταματάει πλέον η Κεντρική Αγορά να έχει τριτοκοσμική εμφάνιση, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι έλεγχοι και αν γίνουν, όση ενημέρωση και αν υπάρξει προς τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες, θα υπάρχουν πάντα παραβάτες εάν δεν δοθεί έμφαση στις υποδομές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ