Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Τζον Ομπι Μίκελ απέκτησε η Τσέλσι με 17 εκατ. ευρώ προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τον Τζον Ομπι Μίκελ απέκτησε η Τσέλσι με 17 εκατ. ευρώ προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε στα ταμεία της 17 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσει στην Τσέλσι τα δικαιώματα ενός 19χρονου που ουσιαστικά δεν τής ανήκε ποτέ! Πρόκειται για την περίφημη ιστορία του Τζον Ομπι Μίκελ...

26

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε στα ταμεία της 17 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσει στην Τσέλσι τα δικαιώματα ενός 19χρονου που ουσιαστικά δεν τής ανήκε ποτέ!

Πρόκειται για την περίφημη ιστορία του Τζον Ομπι Μίκελ, του Νιγηριανού που μεγάλωσε στη Νορβηγία και αγωνιζόταν στην Λιν και που βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας τους τελευταίους 14 μήνες.

Χθες βράδυ επήλθε συμβιβασμός ανάμεσα στις τρεις ενδιαφερόμενες ομάδες, με τον βαθύπλουτο ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, να δίνει και πάλι… ρεσιτάλ: Δεκαεπτά εκατομύρια στη Γιουνάιτεντ, έξι εκατομμύρια στη Λιν, 23 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο και ο νεαρός μέσος απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στους πρωταθλητές Αγγλίας!

Το θέμα του είχε φτάσει έως τη FIFA αφού τον Απρίλιο του 2005 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στους «κόκκινους διαβόλους», όμως λίγες εβδομάδες αργότερα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να πάει στην Τσέλσι. Βέβαια, η Γιουνάιτεντ ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού είχε την υπογραφή του παίκτη και ήταν νομικά καλυμμένη.

Τόσο η Λιν όσο και η Γιουνάιτεντ υποστήριξαν ότι ο Μίκελ δέχθηκε έντονη πίεση από την Τσέλσι και προσέφυγαν στη FIFA, η οποία τον περασμένο Αύγουστο αποφάσισε ότι ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να επιστρέψει στον σύλλογό του στη Νορβηγία, τον οποίο είχε αφήσει στα… κρύα του λουτρού και είχε εξαφανιστεί για δύο μήνες.

Γενικά επικρατούσε… χαμός με πέντε Νιγηριανούς μάνατζερ να έχουν μπει στο «παιχνίδι» και να διεκδικούν ποσοστά από τη μεταγραφή του Τζον Ομπι Μίκελ, τη στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» τα είχαν βρει με τη Λιν στα 6.000.000 ευρώ.

Πέρασαν αρκετοί μήνες και ο Αμπράμοβιτς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, καλύπτοντας το συγκεκριμένο ποσό προς τους Νορβηγούς και «χαρίζοντας» 17 εκατομμύρια στη Γιουνάιτεντ για τον 19χρονο Νιγηριανό που δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της, παρά μόνο σε κάποιες προπονήσεις το 2004, όταν τον δοκίμασε και διέγνωσε το ταλέντο του ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024