43

Τους πρώτους του επισκέπτες υποδέχεται από την Παρασκευή το μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο της Ελλάδας και από τα μεγαλύτερα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το The Mall Athens στο Μαρούσι (Ανδρέα Παπανδρέου 35, παράδρομος Αττικής Οδού).

Το νέο εμπορικό κέντρο αποτελεί ένα χώρο που συγκεντρώνει μεγάλη ποικιλία επιλογών σε αγορές, διασκέδαση και φαγητό, για κάθε ηλικία και περιλαμβάνει 200 επώνυμες εμπορικές αλυσίδες, 25 εστιατόρια και καφέ, 15 κινηματογραφικές αίθουσες, χώρους αναψυχής και διασκέδασης κ.λπ.

Οι χώροι του αναπτύσσονται σε τέσσερα επίπεδα με 58.500 τ.μ. συνολικού διαθέσιμου χώρου από τους εμπόρους – συνεργάτες του The Mall Athens με βοηθητικές υπηρεσίες και τρεις υπόγειους χώρους στάθμευσης χωρητικότητας 2.065 θέσεων.

Το έργο κατασκευάσθηκε από την Lamda Development, τη γενική διαχείρισή του έχει αναλάβει η κοινοπραξία ECE-Lamda Hellas AE και είναι συνολικής επένδυσης 450 εκατ.ευρώ.

Η λειτουργία του κέντρου δημιουργεί περισσότερες από 2.500 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ ο τζίρος του εκτιμάται ότι θα είναι περί τα 300 εκατ.ευρώ, ετησίως.

Τα εγκαίνια του νέου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου έγιναν την Πέμπτη από τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σιούφας επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική ιδιωτική επένδυση που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας και υπογράμμισε ότι στη μετα-ολυμπιακή Ελλάδα, είτε ολοκληρώνονται με επιτυχία επενδύσεις, είτε ξεκινούν τώρα, προσθέτοντας ότι στη χώρα μας δημιουργείται ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον που δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ