28

Ένας μαθητής, o 17χρονος Χρήστος Ρουμελιώτης, σκοτώθηκε όταν 44χρονος άνδρας πυροβόλησε εναντίον παιδιών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου για να πάνε στο σχολείο τους, στο χωριό Ξηρόκαμπος, περίπου 40 χιλιόμετρα από την Αρτα.

Δράστης είναι ο Δημήτρης Μαζαράκος, από το χωριό Μεγαλόχαρη, κοντά στην περιοχή που έγινε η δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των άλλων παιδιών, ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές και η μία σφαίρα πέτυχε τον άτυχο 17χρονο στην καρδιά. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αρτας ήταν ήδη νεκρός.

Μετά την πράξη του, ο 44χρονος ανέβηκε σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκε. Η μοτοσικλέτα εντοπίστηκε αργότερα από αστυνομικούς έξω από το σπίτι του στο χωριό Μεγαλόχαρη Αρτας.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το σπίτι του δράστη, όπως επίσης και σπίτια των συγγενών του, όμως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού Μεγαλόχαρη ο δράστης διέφυγε προς το βουνό και έχει μαζί του την καραμπίνα του φονικού.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από τα Γιάννενα, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μαζαράκος αναγνωρίστηκε από τους μαθητές που βρίσκονταν στη στάση μαζί με τον άτυχο μαθητή. Με αυτόν τον τρόπο διαψεύστηκε γρήγορα η εντύπωση ότι πρόκειται για επίθεση ψυχασθενούς και επικράτησε η εκδοχή να υπάρχουν διαφορές με την οικογένεια του θύματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος του 44χρονου ήταν πιθανότατα η αδελφή του θύματος, μαθήτρια της Β τάξης λυκείου, η οποία πρόλαβε όμως να προφυλαχτεί, με αποτέλεσμα τα σκάγια να βρουν τον 17χρονο. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια της δολοφονίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ