28

Την ημερομηνία των εκλογών, στις 7 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινώσει στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ και της Κυβερνητικής Επιτροπής και στις 13:00 θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του με «διάγγελμα» που θα απευθύνει από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εξελίξεις έρχονται λίγες ώρες μετά την ιστορική συνάντηση του κ. Σημίτη με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην κατοικία του πρωθυπουργού στην οδό Αναγνωστοπούλου, όπου ο υπουργός Εξωτερικών πήρε το «βάπτισμα» του διαδόχου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τον «απόλυτο συντονισμό» τους σε όλα τα βήματα της διαδοχής και συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα που καταλήγει στις 7 Μαρτίου στις κάλπες, όπου ο Γ.Παπανδρέου ελπίζει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του.

«Ακούμε πρωτόγνωρα μηνύματα αισιοδοξίας από τους πολίτες, οι οποίοι προσδοκούν αλλαγές […] Θέλω να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε. Πρέπει να δουλέψουμε εθνικά πέρα από τα κόμματα για τα προβλήματα του πολίτη», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου από την οδό Αναγνωστοπούλου.

Ο κ. Παπανδρέου θα εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με καθολική ψηφοφορία και με διευρυμένη βάση μετά από το έκτακτο συνέδριο που θα προκηρυχθεί προς το τέλος Ιανουαρίου και όπου θα είναι άλλωστε ο μοναδικός υποψήφιος. Κατόπιν αυτού θα παραιτηθεί από υπουργός Εξωτερικών και θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα.

Ως νέος πρόεδρος, ο Γ.Παπανδρέου θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος και αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεών του σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έχει «κλείσει» ακόμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ