37

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τις πρωτοβουλίες του στο θέμα της διαδοχής του στο ΠΑΣΟΚ.

Την Τρίτη, στις 19:00, μετά την επιστροφή του από τις ολιγοήμερες διακοπές στο Κορακοχώρι Ηλείας, θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στο σπίτι του στην οδό Αναγνωστοπούλου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, περίπου στις 13.00, θα έχει προηγηθεί συνεργασία του με τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό Τύπου και υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Τηλέμαχο Χυτήρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει, την Τετάρτη το πρωί, για τις αποφάσεις του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 11:00, θα συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ και της Κυβερνητικής Επιτροπής. Στις 13:00 θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Μετά τις κινήσεις αυτές, θα συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να ανοίξει ο δρόμος για το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, με αποκλειστικό αντικείμενο την αλλαγή ηγεσίας.

Εν τω μεταξύ, σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ το πρωί επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου προτίθεται να εντατικοποιήσει το πρόγραμμα των επισκέψεων του στην περιφέρεια. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι συνεργάτες του Π.Μπεγλίτης, Ν.Ζιώγας, Δ.Δόλλης αλλά και ο Θ.Τσούρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ