Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β

Εκοιμήθη το απόγευμα της Τετάρτης, σε ηλικία 78 ετών, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β. Το σκήνωμα του μητροπολίτη θα μεταφερθεί από το Αγιον Όρος, όπου βρισκόταν, στη Θεσσαλονίκη και θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκήνυμα από την Πέμπτη.

38

Εκοιμήθη το απόγευμα της Τετάρτης, σε ηλικία 78 ετών, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β (κατά κόσμο Νικόλαος Χρυσοφάκης).

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης βρέθηκε νεκρός σε κελί εξω από την ιερά μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, όπου συνήθιζε να ξεκουράζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο θάνατος του αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε ανακοπή καρδιάς.

Το σκήνωμα του μητροπολίτη θα μεταφερθεί την Πέμπτη από το Αγιον Όρος στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκήνυμα. Η κηδεία του γίνει από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές του εισήλθε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1942. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1950. Το επόμενο έτος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και ταυτόχρονα προχειρίστηκε Αρχιμανδρίτης.

Διορίστηκε τακτικός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης και Πέλλης και με πρόταση του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος του Α (Παπαγεωργίου) μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης επίσης ως Τακτικός Ιεροκήρυκας.

Τον Ιούλιο του 1974 με ομόφωνη απόφαση της νόμιμης και κανονικής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξελέγη δια καταστάσεως Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και ενθρονίστηκε την 3η Αυγούστου στον ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Τη θέση κατείχε μέχρι και σήμερα. Το 1996 αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024