25

Αντισυνταγματικό έκρινε την Τρίτη το Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το νόμο 3037 περί απαγόρευσης παιγνίων, που απαγορεύει την διεξαγωγή ψυχαγωγικών παιχνιδιών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ αθώωσε τους τρεις ιδιοκτήτες Ιnternet cafe, που κατηγορούνταν για παράβαση του νόμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι Γιάννης Κυφωνίδης, Χρήστος Ιορδανίδης και Βαγγέλης Αλατζόγλου συνελήφθησαν στις 27 Αυγούστου, στα καταστήματα τους στην Καλαμαριά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες τους έπαιζαν ψυχαγωγικά παιχνίδια στο Internet.

«Στην ουσία το δικαστήριο κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο με μια απόφαση-κόλαφο» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Νίκος Αρβανιτάκης.

Μέλη του Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιοκτητών Internet cafe πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο για την παραπομπή των συναδέλφων τους και όπως δήλωσαν μέλη του Σωματείου τεχνικά είναι αδύνατο να ελεγχθούν εάν οι χρήστες του Διαδικτύου που επισκέπτονται τα καταστήματά τους ασχολούνται με παιχνίδια, ενώ πουθενά, σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν ισχύει κάτι παρόμοιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ