Η Αγγελική Ξανθάκη που ζει στη Ζάκυνθο είναι η καλή μας η Κική από τα «Ονειρομαγειρέματα με Θέα» με τις εκπληκτικές φωτογραφίες και την περίφημη «Μικρή Κουζίνα» με τις λαχταριστές λιχουδιές της.

Όσοι επισκέπτεστε τακτικά την Πυξίδα, θα τη θυμόσαστε από το Χιουμοριστικό Ταξίδι της στις ΗΠΑ – εκείνο που φοβόταν μήπως πάει στο… Αυγατηγανιστάν!

Αυτή τη φορά μάς γράφει τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις της από τις πόλεις και τις τοποθεσίες που επισκέφτηκε, που δεν ήταν και λίγες: Αντοβερ, Βοστώνη, Νιαγάρα, Λας Βέγκας, Σικάγο…

Σε ετούτη εδώ την ανάτρηση, κάνει έναν απολογισμό του ταξιδιού της και μοιράζεται μαζί μας τις φωτογραφίες της για να ταξιδέψουμε νοερά μαζί της.

Μη λησμονήσετε να κάνετε «κλικ» στις… μπλε λεξούλες, που οδηγούν στα αυθεντικά κομμάτια, που είχε γράψει η Κική για το ταξίδι της προκειμένου να απολαύσετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

Ας της ευχηθούμε να κάνει αυτό το ταξίδι ξανά και σύντομα!

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που πήγαμε οικογενειακώς στην Αμερική. Οι αναμνήσεις καταστάλαξαν, αλλά οι μνήμες είναι ακόμα έντονες και με νοσταλγία θυμάμαι τις στιγμές που περάσαμε εκεί. Περάσαμε πολύ όμορφα και ήταν μια μοναδική εμπειρία για μας που είχαμε ταξιδέψει μόνο στην Ευρώπη.

» Ο αρχικός προορισμός ήταν το Andover. Το Andover είναι ένα προάστιο της Βοστώνης, μόλις 20-25 μίλια μακριά. Βέβαια, ελάχιστα είδαμε το Andover, γιατί προτιμήσαμε να ξεναγηθούμε στη Βοστώνη αρκετές φορές, όπως επίσης ταξιδέψαμε και σε άλλες πόλεις. Το σημείο που έμενε η φίλη μου ήταν πανέμορφο. Σχεδόν δάσος. 

» Σπίτια αραιά, με μεγάλες περιποιημένες αυλές, τεράστια δέντρα. Καθημερινά, μας κρατούσαν συντροφιά στην αυλή σκιουράκια, περίεργα πουλιά, ακόμα και ελάφια. Τα ελάφια το χειμώνα είναι πιο τακτικά. Όταν ήμασταν εμείς, είδαμε μόνο ένα. 

» Η Βοστώνη, είναι μια πόλη με ιστορία, αφού είναι από τις πιο παλιές πόλεις στην Αμερική, κοιτίδα πολιτισμού και επιστημών, αφού εκεί υπάρχουν μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλη την Αμερική.

» Βρέχεται από  τον ποταμό Τσαρλς, τον οποίο είδαμε με ένα παπάκι από τα Duck Tours. Η ξενάγηση έγινε στους δρόμους της πόλης αλλά και στον ποταμό, αφού τα παπάκια είχαν τη δυνατότητα να κινούνται σαν αυτοκίνητα αλλά και να πλέουν στο νερό σαν βάρκες.

» Στην 1η μας επίσκεψη επισκεφτήκαμε το Ενυδρείο της Βοστώνης, ένα χώρο με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για μεγάλους, όσο και για παιδιά.

» Τη 2η μέρα, επισκεφτήκαμε το Museum of Science. Νόμιζα πως θα βαρεθώ γιατί δεν ήξερα τι θα δούμε μέσα, αλλά μία φορά δεν είναι αρκετό για να το δεις. Φεύγεις από κει επειδή κουράστηκες και όχι επειδή βαρέθηκες.

» Ένα άλλο σημείο αναφοράς στη Βοστώνη, είναι ο  Prudential Tower.

» Ο Prudential tower είναι ο 2ος πιο ψηλός ουρανοξύστης στη Βοστώνη και 26ος στις Ηνωμένες Πολιτείες. 229 μέτρα ύψος, 52 πατώματα, πολλές χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα με εμπορικά, γραφεία κλπ. Από κει, μπορεί να δεις κάποιος όλη τη Βοστώνη και τον ποταμό Τσαρλς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους, τόσο ο Prudential Tower, όσο και άλλος ένας ουρανοξύστης που είναι ακόμα πιο ψηλός από αυτόν, έμειναν κλειστοί για το κοινό (έχουν observatory στον τελευταίο όροφο) επειδή φοβόντουσαν ότι θα ήταν ο επόμενος στόχος, αφού τα δύο αυτά κτήρια είναι τα πιο ψηλά στην πόλη αλλά και επειδή τα αεροπλάνα τότε είχαν σηκωθεί από τη Βοστώνη…

» Η Βοστώνη ήταν πανέμορφη, είτε κινιόσουν σε αυτή στη διάρκεια της μέρας

 » .. είτε της νύχτας

» Ένας άλλος  προορισμός, ήταν οι καταρράχτες του  Νιαγάρα.

» Περίπου 45.000 γαλόνια  νερού ρέουν ανά λεπτό με 56 χλμ την ώρα. Πάνω από 100 είδη  ψαριών ζουν εκεί. Οι καταρράχτες  αριθμούν πάνω από 12.000 χρόνια ζωής. Η μεγαλύτερη πηγή παροχής ηλεκτρικού για το Οντάριο. Στην ουσία υπάρχουν 2 μεγάλοι καταρράχτες οι οποίοι καλύπτουν μια έκταση περίπου 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο καναδικός, The Horseshoe falls, επειδή μοιάζει με πέταλο αλόγου και The Αmerican falls λίγο πιο πέρα. Οι καταρράχτες ενώνουν Καναδά και Αμερική με πολλές γέφυρες. Όπως και να τους δεις, μέρα ή νύχτα, είναι άκρως εντυπωσιακοί.

» Συγκεντρώνουν δε τεράστιο αριθμό τουριστών, όχι μόνο ξένων αλλά και ντόπιων.

» Εμείς, μείναμε  σε κάμπινγκ στο Green Island, που ήταν πάρα πολύ όμορφα για μικρούς και μεγάλους.

» Επόμενος προορισμός ήταν το Λας Βέγκας. Μια πόλη… λούνα παρκ για μεγάλους. Χτισμένη μέσα στην έρημο της Νεβάδα, η πόλη που φτιάχτηκε καθαρά για τζόγο, προσφέρει μοναδικό θέαμα στον κάθε επισκέπτη.

» Άλλος ένας προορισμός, ήταν το Σικάγο.

» Στο Σικάγο δυστυχώς εγώ δεν ακολούθησα, πήγε μόνο ο  άντρας μου, για να δει συγγενείς του. Μετάνιωσα φυσικά στη συνέχεια, γιατί είναι μια εξίσου ενδιαφέρουσα πόλη, οι συνθήκες όμως δεν το επέτρεπαν να πάω κι εγώ. Την επόμενη φορά όμως, είναι σίγουρο πως θα βρεθώ εκεί!

» Γυρίσαμε πίσω, 3 βδομάδες μετά, βλέποντας για ώρες τον πιο όμορφο ουρανό, που έχω δει ποτέ μου και με πάρα πολλές όμορφες αναμνήσεις.

» Η εικόνα για την Αμερική ήταν θετική και θέλω να ξαναπάω. Άλλωστε έχω υποχρεώσεις πια εκεί. Ελπίζω να τα καταφέρω σε 1-2 χρόνια να κάνω πάλι αυτό το ταξίδι…»