25

Για παράκεντρα εξουσίας και σκοτεινές δυνάμεις, που έχουν στόχο την κατασυκοφάντηση, τη σπίλωση, την ηθική και πολιτική εξόντωση αντιπάλων τους, έκανε λόγο την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, με αφορμή όσα αποκαλύφθηκαν χθες στην εκπομπή του Mega «Γκρίζες Ζώνες».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις πρώην πρακτόρων της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Στάζι για την κατασκευή πλαστών στοιχείων εις βάρος των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τα όσα αποκαλύφθηκαν επιβεβαιώνουν τους δεσμούς αίματος που συνδέουν ξένα σκοτεινά κέντρα, μυστικές υπηρεσίες και παράκεντρα εξουσίας στη χώρα μας. Πιστοποιούν τη μακρόχρονη αγαστή συνεργασία τους για την κατασκευή χαλκευμένων στοιχείων, με στόχο την κατασυκοφάντηση, τη σπίλωση, την ηθική και πολιτική εξόντωση αντιπάλων τους.»


Ο κ. Ρουσόπουλος καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Αποκαλύπτεται με ποιους τρόπους, με βάση ποιες λογικές και με τη συνέργεια ποιων οι προπαγανδιστές της λάσπης και της εικονικής πραγματικότητας χτίζουν την πολιτική τους επιβίωση».


Όπως ανέφερε στο news.in.gr το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, στην εκπομπή ακούστηκε η ομολογία πρακτόρων της Στάζι ότι η περίφημη φωτογραφία που απεικόνιζε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μαζί με Γερμανούς αξιωματικούς κατά την περίοδο της Κατοχής και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όταν δημοσιεύτηκε στην Αυριανή, ήταν πλαστή και είχε κατασκευαστεί στη Βουλγαρία.


Τέλος, έγινε γνωστό ότι ήταν επίσης κατασκευασμένη η δήθεν συνομιλία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή με το Βαυαρό αξιωματούχο των ανακτόρων, Στράους, στην οποία ακουγόταν ότι ο πρώην πρόεδρος προετοίμαζε πραξικόπημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ